Ostatnio doszłam do wniosku, że obiady, które powstają podczas czyszczenia lodówki są najlepsze… Nie te, do których potrzebne są odpowiednie produkty, których nie mam w domu i muszę po nie jechać do sklepu. Takie gotowanie nazywam “nawinie”, bowiem co się nawinie ląduje w garze ;) Bardzo lubię taki obiad wegetariański i zawsze jest go tyle, że spokojnie starcza na dwa dni.

Wydruk przepisu
Gulasz warzywny
obiad wegetariański. gulasz warzywny
Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 30 min
Czas oczekiwania 35 min
Porcje
Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 30 min
Czas oczekiwania 35 min
Porcje
obiad wegetariański. gulasz warzywny
Sposób przygotowania
  1. seler, pietruszkę, marchewkę obierz i pokrój w kosteczkę (taką większą tę kosteczkę ;))
  2. por pokrój w talarki
  3. kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu
  4. na patelni rozgrzej olej ryżowy i wrzuć seler, pietruszkę i marchewkę. Duś całość pod przykryciem, dodaj odrobinę wody i dalej duś do miękkości
  5. dodaj por i czosnek przeciśnięty przez praskę i dokładnie wymieszaj
  6. dodaj sos sojowy, sól, pieprz, papryki, wymieszaj
  7. dodaj fasolę oraz kukurydzę
  8. dodaj malutki koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszaj
  9. Zajadaj!
Udostępnij ten przepis

Ten gulasz warzywny najbardziej lubię z kaszą gryczaną, ale można go również podać z kaszą jęczmienną, jaglaną lub z ryżem.

Smacznego!

Udostępnij: