pasztet z selera i pietruszki

W pasztetach roślinnych rozkochałam się dzięki książce Jadłonomii, zainspirowana zaczęłam sama mieszać w garach, zmieniać proporcje, wymieniać składniki. I kiedy wydawało mi się, że nie ma nic lepszego od pasztetu z brązowej soczewicy, spróbowałam zrobić pasztet z selera. Wyszedł bardzo smaczny, ale czegoś mi w nim brakowało, a eksperymenty okazały się strzałem w dziesiątkę. Pasztet z selera i pietruszki jest dla mnie idealnym połączeniem, mogłabym go jeść codziennie.

[yumprint-recipe id=’8′]Pasztet z selera i pietruszki smakuje dobrze na ciepło i na zimno, koniecznie z ogórem kiszonym :)
No nie ma lepszego, musicie koniecznie spróbować :)

Zapraszam Cię do polubienia mojego profilu na Bloglovin oraz na Facebooku
Możesz mnie również obserwować na Instagramie

Udostępnij: