marchewkowo-selerowa pasta do kanapek

Myślę, że w najbliższym czasie będzie u mnie na blogu całkiem sporo kulinarnych postów, a to za sprawą jakiegoś szaleństwa, które we mnie wstąpiło. W sumie codziennie eksperymentuję w kuchni, nie zawsze wszystko jest smaczne, czasem danie ląduje w koszu… Nie zniechęcam się i próbuję dalej, a efekty końcowe możecie oglądać tutaj i próbować u siebie.

Marchewkowo-selerowa pasta do kanapek jest inspirowana smakiem połączenia warzyw, które przygotowuje się do ryby po grecku. Zawsze chętniej zjadam tę pierzynkę, niż to co znajduje się pod nią – i żeby nie było, ja lubię ryby, ale jakoś tak jedzenie ich na zimno średnio mi leży.

Całość jest naprawdę smaczna, przygotowanie nie zajmuje więcej niż pół godziny, a gotową pastę można przechowywać w słoiczku, w lodówce przez kilka dni.

Marchewkowo-selerowa pasta do kanapek
Opinie
Drukuj
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
20 min
Czas całkowity
35 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
20 min
Czas całkowity
35 min
Składniki
  1. por
  2. marchewka
  3. pół selera
  4. 2 ziarenka ziela angielskiego
  5. 2 listki laurowe
  6. olej ryżowy
  7. 2 łyżki sosu sojowego
  8. sól
  9. pieprz
  10. mały koncentrat pomidorowy
  11. szklanka kaszy jaglanej
Instrukcja
  1. kaszę jaglaną przelać dużą ilością wody, ugotować
  2. por pokroić w talarki, marchew oraz seler zetrzeć na tarce z dużymi oczkami
  3. warzywa podsmażyć na oleju ryżowym z listkami oraz ziarenkami. Dodać odrobinę wody i dusić chwilę pod przykryciem
  4. dodać do warzyć koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmażyć
  5. usunąć z warzyw listek laurowy oraz ziele angielskie
  6. połączyć warzywa z kaszą jaglaną, dodać sos sojowy, odrobinę pieprzu oraz soli
  7. zblendować
  8. jeść
Mrs. Lifestyle https://mrslifestyle.pl/
Smacznego!

Zapraszam Cię do polubienia mojego profilu na Bloglovin oraz na Facebooku
Możesz mnie również obserwować na Instagramie

Udostępnij: